Vr-maailma lukio-opetuksessa

Koulutus lukio-opettajille, jotka haluavat perehtyä VR-maailman mahdollisuuksiin kursseilla ja oppitunneilla pedagogisista lähtökohdista. 

Koulutussisältö

Virtuaalimaailma tuo oppitunneille aivan uuden maailman. VR-lasien avulla päästään sisään todellisuuksiin, joihin pääsyä ei muuten voisi olla. VR-maailma innostaa ja havainnollistaa. VR-maailma antaa elämyksiä ja kokemuksia. Ja tämä pätee niin opiskelijoihin kuin opettajiinkin.

Koulutuksen tavoiteena on avata mahdollisuuksia VR-maailman käyttöön lukio-kursseilla. Koulutuksen tarkoituksena on madaltaa opettajien kynnystä ottaa käyttöön uudenlaista digipedagogiikkaa ja sitä kautta monipuolistaa opetusta ja arviointia. 

Keskeiset sisällöt koulutuksessa painottuvat VR-maailman pedagogisiin mahdollisuuksiin. Koulutuksessa otetaan esille VR-maailman käyttömahdollisuuksia muun muassa käytännön esimerkkien kautta oppitunneilla, sekä annetaan vinkkejä hyödyntää virtuaalimaailmaa arvioinnissa sekä kursseilla tapahtuvissa tutkimustöissä. 

Koulutuspaketit lukiolle

Infovideo (n. 30min)

Infovideopaketti sisältää noin 20 minuuttia kestävän perehdytyksen VR-maailman käyttöön lukio-opetuksessa pedagogisesta näkökulmasta. Sen lisäksi videoon räätälöidään videon tilanneen koulun tarpeisiin osio, joka sisältää mm. vastauksia opettajilta heränneisiin kysymyksiin.

Hinta 200e (sis. alv 0%)

Lähikoulutus (1,5h)

Toteutetaan lähikoulutuksena, sisältää perehdytyksen VR-maailman käyttöön lukio-opetuksessa pedagogisesta näkökulmasta. Koulutukseen kuuluu esitys- sekä työpajaosiot. Työpajoissa opettajat pääsevät kokeilemaan VR-laitteita ja testaamaan VR-sovelluksia eri pedagogisten teemojen mukaisesti. Lisäksi koululle jää lisämateriaaliksi noin 20 minuuttia kestävä infovideo, johon voi palata myöhemmin VR:n käyttösuunnitelmien tarkentuessa. 

Hinta 400e (sis. alv) + matkakulut

Ota yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta tai sähköpostitse educatedbyriikka@opettajariikkasalminen.com ja mietitään yhdessä juuri teidän koulullenne sopiva koulutuspaketti!

Kiitos kovasti infovideosta! Siihen on nähty paljon vaivaa ja se näkyi videon laadussa. Opet antoivat siitä erinomaista palautetta.

- Pasi Tolonen, rehtori, Iisalmen lyseo