Mysteerit, tarinat ja pelit osana lukioarviointia

Luento lukio-opettajille, jotka haluavat elävöittää kursseja tarinoiden, mysteerien ja pelien avulla, ja hyödyntää niitä monipuolisen arvioinnin keinona.

Koulutussisältö

Kohtaamme opettajina usein haasteen, jossa opiskelijoiden ja koulun todellisuudet eivät kohtaa. Opiskelijat elävät maailmassa, jossa some ja pelit, sekä muu "mielenkiintoisempi" ajankäyttö vievät huomion opiskelulta. Vaikka äärimmäisen tärkeänä oppina kouluissa onkin pitkäjänteisen työskentelyn ja välillä tylsyydenkin kestäminen, voidaan opiskelua ja arviointia kuitenkin rikastaa keinoilla, jotka tuovat luokiomaailmaa lähemmäs opiskelijoiden omia lähtökohtia. Toisaalta opettajan persoona ja omat kiinnostuksen kohteet voivat nousta tällaisessa arvioinnissa ja opetuksessa aivan uuteen merkitykseen. 

Koulutuksen tavoitteena on käydä läpi pelillisyyttä, mysteerejä sekä tarinoita arviointikeinona. Koulutuksessa käsitellään konkreettisten esimerkkien avulla mysteerien ja tarinoiden voimaa. Koulutuksessa aloitetaan työstämään GoogleForms-työkalulla omaa digitaalista pakohuonetta, jonka työstämistä varten jää osallistujille käyttöön perusteellinen ohjevideo. Eniten koulutuksesta saa irti, jos käytössä ovat valmiit Google-tunnukset sekä pieni tehtäväpankki monivalintatehtäviä. Mukaan voi tulla kuitenkin myös valmistautumatta. Koulutus kestää 60 minuuttia. 

Video: esimerkki aloituksesta mysteerin ratkaisemiseen

Koulutuspaketit lukiolle

Etäkoulutus (1h)

Toteutetaan etäkoulutuksena verkossa videoyhteydellä, sisältää esimerkkien avulla havainnollistettavia vaihtoehtoja mysteerien, pelien ja tarinoiden käytölle arvioinnissa ja opetuksessa. 

Hinta 300e (sis. alv 0%)

Lähikoulutus (1h) 

Toteutetaan lähikoulutuksena, sisältää esimerkkien avulla havainnollistettavia vaihtoehtoja mysteerien, pelien ja tarinoiden käytölle arvioinnissa ja opetuksessa. 

Hinta 300e (sis. alv 0%) + matka- ja majoituskulut

Ota yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta tai sähköpostitse educatedbyriikka@opettajariikkasalminen.com ja mietitään yhdessä juuri teidän koulullenne sopiva koulutuspaketti!