Arviointi

Kurssin tavoitteena on nostaa Namgalin keskimääräinen elinajanodote mahdollisimman korkealle. Kurssisuoritukseen kuuluu kolme tehtäväkokonaisuutta, jotka ovat siis mahdollisuuksia kerätä ikävuosia namgalilaisille, ja joista jokainen liittyy kolmeen kurssin suureen aihekokonaisuuteen:

1. Väestö ja asutus (deadline pe 18.12.) max 35 vuotta

2. Alkutuotanto ja ympäristö (deadline pe 15.1.) max 20 vuotta

3. Teollisuus max (deadline pe 5.2.) 15 vuotta

Jokainen tehtäväkokonaisuus pisteytetään annettuina deadlineina ja samalla kerätään lisäystä elinajanodotteelle. Suurempi eliajanodote tarkoittaa parempaa arvosanaa. Arvosanat, joista lähdetään keskustelemaan päättöpäivänä, määräytyvät seuraavasti:

Elinajanodote 40-50 vuotta --> arvosanat 4-5

Elinajanodote 50-60 vuotta --> arvosanat 5-6

Elinajanodote 60-70 vuotta --> arvosanat 6-7

Elinajanodote 70-80 vuotta --> arvosanat 7-8

Elinajanodote 80-90 vuotta --> arvosanat 8-9

Elinajanodote 90-100 vuotta --> arvosanat 9-10

Jokainen tehtäväkokonaisuus sisältää kolme tehtäväpakettia. Ykköspaketissa on tehtäviä Bloomin taksonomian alimmista luokista ja ne testaavat siten alemman tason osaamista (muistaminen, ymmärtäminen). Kolmospaketissa sen sijaan testataan jo korkeamman tason osaamista ja siten opiskelijan pitää osata esimerkiksi luoda jotain aivan uutta. Ykköspakettien tehtävien tekeminen kaikista kolmesta kokonaisuudesta antaa opiskelijalle mahdollisuuden arvosanoihin 4-6, kakkospaketin tekeminen arvosanoihin 7-8 ja kolmospaketin tekeminen arvosanoihin 9-10. Jokainen opiskelija voi valita, miten korkeaa kurssiarvosanaa, hän siis lähtee tavoittelemaan.

Kurssin arvosanaan voi tehtäväkokonaisuuksien lisäksi vaikuttaa:

  • Energiakonferenssissa aktiivinen työskentely ja onnistunut esiintyminen 0-10 vuotta. Energiakonferenssi pidetään teemapäivänä pe 29.1.